Četvrtak 24.07.2014.
11:08
Alo

"Jesi li video kako sam mu skakao po grudima?"

Prošlo je godinu dana odkad je obezbeđenje sa splava "Saund" pretuklo na smrt Fedora Frimermana (na slici)
 

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu u januaru 2014. Suđenje je počelo četiri meseca kasnije. Iako se prvobitno govorilo o više od 20 učesnika tuče, na optužnici su se našli samo četvorica pripadnika obezbeđenja - Denis Pavlov, Negomir Urošević, Dušan Davidović i Dejan Mihajlović.

- Pavlov i Urošević su u izjavama dan posle incidenta, naveli da zbog straha prvobitno nisu izneli potpunu istinu. Oni su rekli da je Dušan Davidović takođe tukao Frimermana, ali su se plašili njegove reakcije. Nakon što je tuča prestala Pavlov kaže da mu je Davidović prišao uz reči:

- Jesi video kako sam usrao od batina onog kariranog, prenosi CINS.

Ipak, na ročištu 11. jula Pavlov je ponovo promenio iskaz i negirao sve navode iz optužnice. Urošević je takođe u drugom iskazu rekao da je u tuči učestvovao Davidović.

- Davidović je šutirao tog mladića koji je dole pao i to u glavu… sve vreme… - ispričao je on, dok je Davidović tvrdio kako je početak sukoba posmatrao sa stolice na ulazu u splav i nije nikoga udario.

- Pavlov u izjavi policiji navodi da su momka u kariranoj košulji (Frimermana) tukla četiri, pet momaka među kojima i Negomir Urošević zvani Neša Šareni, koji je nosio majicu sa natpisom “Sekjuriti” dok ostali nisu nosili obeležja. Policiji je ispričao i da mu je, kada je tuča završena, Neša prišao i pohvalio se:

- Brate, jesi video kako sam ovom skakao na grudima, Džin nije mogao da me odvoji, navodi CINS.

Sutra pomen ispred “Saunda”

U petak 25. jula, navršava se godinu dana od stravične smrti Frimermana, koji je postao simbol borbe protiv nasilja. U petak, ispred splava “Sound” Fedorovi prijatelji i porodica, okupiće se na mestu gde je on svirepo ubijen, kako bi mu paljenjem sveća u 20 sati odali počast i još jednom skrenuli pažnju na suđenje koje je tek započeto.

2024 © - Vesti online