Sreda 23.07.2014.
12:19
Alo

Uhapšena načelnica: Ničić mi je naredio da kradem!

Bivša načelnica za urbanizam grada Zaječara je krivicu za malverzacije prebacila na bivšeg predsednika SO Zaječar Ivana Jokovića i gradonačelnika Boška Ničića (na slici)
 

Veselinka Živanovićeva je osumnjičena da je dopisivala kilometražu za gradski i prigradski saobraćaj i tako prikazivala netačne troškove za gorivo i prevoz, što je plaćala opština. Kako nezvanično saznajemo, Živanovićeva je na saslušanju izjavila da je morala tako da radi jer su joj Joković i Ničić "naređivali da vikendom dopisuje netačne podatke, inače bi izgubila posao". Kilometražu od 500 kilometara prepravljala je na 900, a 1.000 kilometara na čak 3.000, piše Alo!

Interesantno je i da se uporedo sa njenim hapšenjem Zaječarom pronela vest da je Ničić "nestao“ iz države. Spekuliše se da je pobegao iz zemlje jer se i protiv njega vodi istraga o tome da li je vršio krivična dela za vreme svog mandata.

- Za Ničićem nije raspisana poternica i protiv njega nema podnetih krivičnih prijava. Međutim, neki njegovi saradnici koji su se bavili nezakonitim radnjama izjavili su da ih je Ničić primorao da to urade. Ima indicija da će ubrzo protiv Ničića biti podignute krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja. U cilju istrage, ostali podaci su poverljivi, kaže izvor Alo-a iz policije.

Zvaničnih potvrda o Ničićevom bekstvu nema, a on se ni javlja na mobilni telefon, pa odgovor da li je stvarno pobegao ili je prosto otišao na odmor nije dobijen od njega lično.

Inače, priču o bekstvu rasplamsao je sam Ničić svojim porukama i fotografijama na Fejsbuku. On je najpre objavio svoju i fotografiju aerodroma u Sofiji uz poruku: "I ko zna kad i ko zna gde…". Tu je i poruka: "A ja sam skitnica, daljine me...", a ono što najviše upućuje na njegovo bekstvo je traženje "udomitelja". "Traže se udomitelji u tuđini za nezbrinutog gradonačelnika... Da ne bude zabune, bivšeg...", napisao je Ničić na svojoj stranici.

Postavio je i pet fotografija s komentarom: Prvi zalogaji u tuđini...ukusni ali zastaju u grlu...(sa sve "tužićem" na kraju).

2024 © - Vesti online