Sreda 23.07.2014.
12:00
M. T. - Foto: M. Todorović

Donirana najsavremenija oprema

Dar vredan 29.000 dolara: Gošće iz Australije sa dr Čelarom
 

Novac za kupovinu ove dragocene opreme, rekla je Tanja Matriko, predsednica Udruženja Spas, Srbiji u Australiji prikupili su od sunarodnika, srpskih državljana koji žive na Zelenom kontinentu, od ljudi dobre volje i organizovanjem dobrotvornih i donatorskih skupova.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Oprema je vredna 29.000 dolara i nadamo se da će doprineti efikasnijem zbrinjavanju pacijenata u niškom Kliničkom centru, kaže Tanja Matriko, a dr Marko Čelar, načelnik Odeljenja grudne hirurgije na Hirurškoj klinici KC Niš je istakao:

- Ovo je najmodernija oprema kakva se poslednjih godina primenjuje u svetu, a kakve u Srbiji za hirurške poduhvate u oblasti grudne hirurgije do sada nije bilo. S jedne strane sigurno je da će biti od neprocenjivog značaja za dijagnostiku i za operativne zahvate. Mnogo je važnije što će najviše doprineti bržem oporavku i kraćem boravku pacijenata na bolničkom lečenju i njihovom brzom povratku u normalan život - kaže dr Čelar.


U delegaciji iz Melburna u Australiji, gde je sedište Humanitarne organizacije Spas bile su i Dubravka Lazarević i Dubravka Maksimović, koje su najavile nove humanitarne akcije prikupljanja pomoći za medicinske i zdravstvene organizacije u Srbiji.

2024 © - Vesti online