Sreda 23.07.2014.
12:00
Lj. M. - Foto: Lj. Mudrinić

Neznanac neznancu

Težak život: Stoja Buvač
 

Ovaj gest podstakao je i Grka Pafilasa, vlasnika radnje za servisiranje elektro-uređaja u Frankfurtu, da i on zemljakinji Doste Bauer pošalje prilog.

Stoja Buvač je invalid, posle moždanog udara ostala je vezana za kolica. Ali njena jedina muka nije to što je nepokretna već i nemaština jer živi od simbolične sume za tuđu njegu koju prima njena nezaposlena ćerka Milica. Pa, čak i da nađe posao, postavlja se pitanje ko bi se tada brinuo o Stoji, što sada radi Milica. Stojin sin Ranko takođe živi s njima u domaćinstvu, nezaposlen je, povremeno nešto zaradi u nadnici, ali kako je i on oštećenog zdravlja, sve manje i to može.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


"Hvala ovom neznanom Grku koji mi je poslao dar. Novac je danas teško i zdravom da zaradi, a kamoli bolesnom... Kupićemo nešto hrane i ako pretekne pokoji lek", kaže zahvalna Stoja koja ove letnje dane provodi uglavnom ispred kuće u kolicima.

2024 © - Vesti online