Četvrtak 24.07.2014.
02:16
Vesti

Sidnej: Upražnjavao brak sa "ženom" od 12 godina

Mladoženja ne vidi ništa loše u tome što je spavao sa detetom
 

U februaru su 26-godišnji "mladoženja" i otac devojčice suočeni s nizom krivičnih prijava povezanih sa seksualnim prestupima prema detetu. Dokumenti za sud pokazuju da je "muž" policiji izjavio da je devojčica "verovala, ili su je tako informisali, da šerijat ima prednost nad australijskim zakonom".


"Ona je navela da je zajedno sa optuženim pokušala da ga registruju kao legalnog staratelja kod Centrelinka, kako bi tako mogli da dobiju sve socijalne naknade koje mogu", navedeno je u sudskim papirima.


U dokumentu, kojim se zabranjuje "mladoženji" približavanje detetu, i koji je sud prihvatio, policija navodi da ga terete za 25 slučajeva seksualnog odnosa sa detetom, što je i sam priznao policajcima na dan kada je uhapšen. Potvrdio je da je s devojčicom imao seksualni odnos svakog dana otkako su održali versku ceremoniju venčanja u dnevnom boravku njene porodične kuće u Hanter Vejliju, 12. januara ove godine.


"Dok je ispitivan, nije pokazao kajanje i bio je uveren da, radeći to, nije počinio krivično delo", piše u dokumentu policije.
 

Slučaj je i dalje pred sudovima, a "mladoženja" je u pritvoru u Vilavudu.  "Nevesta", kojoj je sada 13 godina, i njena osmogodišnja sestra ostaju pod nadzorom Ministarstva društvenih službi.

I otac na sudu

Dete i libanski student upoznali su se u džamiji posredstvom 62-godišnjeg devojčicinog oca, koji je inače obraćenik u islam, navodi policija. Otac, čije ime ne može da bude navedeno iz pravnih razloga, optužen je za navođenje deteta na seks i pomaganje pre dela seksualnog čina sa detetom.


Obučen u tradicionalnu islamsku tuniku, otac sedmoro dece pojavio se pred Lokalnim sudom u sidnejskom Bervudu, gde mu je rečeno da će mu biti suđeno pred Okružnim sudom. Njegov advokat Mario Liča kazao je pred sudom da će se otac braniti od optužbi.

 

2024 © - Vesti online