Sreda 23.07.2014.
08:00
elle.rs

Sezonske namirnice koje tope kilograme

Trešnje su idealan letnji obrok: Slatke su, a nemaju puno kalorija
 

Trešnje

Namirnice su najukusnije kada im je sezona i tada je njihovo delovanje najjače. Trešnje sadrže visok procenat vode i vlakana što ih čini idealnim letnjim obrokom koji je sladak, ali ne obiluje kalorijama. One deluju protivupalno i pomažu kod mršavljenja. Bogate su antioksidansima neophodnima zazdrav san. Manjak sna povezuje se sa gojenjem, zato nesanici i višku kilograma možete da doskočite trešnjama.


Paradajz

On, baš kao i trešnje, obiluje vodom koja je zasitna i i lako utoli osećaj gladi. Paradajz sadrži kalijum koji uravnotežuje ishranu bogatu solima i smanjuje osećaj nadutosti. Najbolje je da ih konzumirate nekoliko nedelja pre odlaska na plažu, i stomak će vam zasigurno biti ravan.


Maline

One na telo deluju slično kao i trešnje. Bogate su vodom i vlaknima koji deluju zasitno, a ubrzavaju i rad metabolizma. Time se kalorije brže troše, a rizik od gojenja smanjuje. Maline smanjuju nakupljanje opasne viscelarne masti koja se taloži oko vitalnih organa.

 

Idealan za svako godišnje doba: zeleni čaj se leti preporučuje u hladnoj verziji

Ledeni zeleni čaj

Zeleni čaj blagotvorno deluje na organizam, ubrzava topljenje masti, povećava osećaj sitosti, ubrzava metabolizam i pospešuje rad jetre. Takođe, reguliše nivo šećera u krvi i snižava holesterol, pa se se preporučuje kao sastavni deo detoks-menija. Leti se preporučuje u hladnoj verziji.


Krastavci

Oni su idealan međuobrok leti. Krastavci su vodom koja deluje zasitno i pomažu u bržoj detoksikaciji organizma. Ubrzavaju čišćenje mokraćne kiseline, smanjuju upalne procese i osećaj vrućine. Preporučuje se da ih jedete svakodnevno.

2020 © - Vesti online