Ponedeljak 21.07.2014.
19:18
Vestionline

Velika oluja pogodila Čačak

Žestoka oluja pogodila Čačak
 

U Čačku je padala kiša, praćena jakim vetrom i grmljavinom. Nevreme je zahvatilo i Gornji Milanovac.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić rekao je da je izgoreo poslovni objekat fabrike koja se bavi preradom drveta i pločastog materijala u čačanskom selu Milićevci.

U Preljini kod Čačka je zbog obilne kiše voda prodrla u kuće u 15-ak domaćinstava, što je već treći put da im se to dešava za kratko vreme, kaže predsednik preljinske Mesne zajednice Aleksandar Radojević.

Prema njegovim rečima, žiteljima ovog područja već treći put za kratko vreme dešava se ista situacija, pošto je voda i večeras ušla u kuće i štale, a izlila se i kanalizacija.

"Koridori Srbije su napravili tampon koji je sprečio oticanje bujičnih voda, pa su se slile u objekte, gde je u pojedinim trenucima voda dostizala 80 centimetara", rekao je Radojević, koji je i poslanik u parlamentu Srbije.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Čačka Milana Bojovića, kiša je napravila probleme i naselju Sajmište, gdje je isključena struja da ne bi došlo do havarije.

On je naveo da se u tom naselju izlila kanalizacija i da je saobraćaj bio u prekidu u Ulici Đorđa Tomaševića, ali je u međuvremenu normalizovan.

"Budući da je kiša sada slabijeg intenziteta, voda je počela da se povlači", rekao je Bojović.

2024 © - Vesti online