Ponedeljak 21.07.2014.
09:52
mozzartsport.com

Sukob Terzića i Zvezdinih igrača: Para nema, ko ne shvata neka uzme papire!

 Zvezdan Terzić i Nenad Lalatović
 

Novi potresi u Crvenoj zvezdi! Taman kad se situacija posle administartivne eliminacije iz Evrope donekle smirila, buknuo je još jedan požar u taboru srpskog šampiona. Ovoga puta varničilo je između igrača i vršioca dužnosti generalnog sekretara Zvezdana Terzića, a dve strane su ušle u oštar verbalni duel.


Prema saznanjima "Naših novina", pred test meč sa belgijskim Mehelenom, Terzić je predočio fudbalerima da novca u klupskoj kasi nema i da pojedinci koji nisu zadovoljni takvim stanjem mogu odmah da pokupe papire i napuste Marakanu.


Njegovo izlaganje neposredno pred jednu od najjačih provera u pripremnom periodu izazvalo je žestoku reakciju fudbalera, naročito onih koji su se minule sezone naslušali sličnih priča o tome da će novac dobiti „sutra, prekostra, za dva meseca...“. Pojedinci su, navodno, najavili da bi istog časa mogli da napuste pripreme, ali je tampon zonu između Terzića i igrača predstavljao trener Nenad Lalatović koji je sprečio veći skandal, tako što je posle sastanka prilazio igračima i tražio od njih da se posvete obavezama na terenu, nagovestivši im da će po povratku u Beograd pokušati da pronađe zajednički jezik sa rukovodiocima.
„Na sastanku je Terzić je autoritativno pokušao da objasni igračima da para nema i da svako ko to ne shvata može da uzme papire i potraži sreću u drugom klubu. Naravno, to se nije svidelo momcima koji su dugo u klubu i kojima se duguje ozbiljna svota novca. Oni smatraju da su pokazali lojalnost tokom prošle godine, što su više nego jasno stavili do znanja Terziću. Bilo je i onih koji su želeli da napuste pripreme.. Sukob se, međutim, brzo stišao, najviše zahvaljujući treneru Lalatoviću. On je uspeo da smiri igrače... Već sutradan u kampu Crvene zvezde je vladala normalna atmosfera. Terzić je sasvim korektno pričao sa igračima, ali pitanje je da li je zavladalo blagostanje ili je to primirije pred nove potrese“, prenose Naše novine izjavu neimenovanog izvora dobro upućenog u prilike u Zvezdi.


Prema saznanjima Naših novina, dug uprave Crvene zvezde prema igračkom kadru je oko dva miliona evra, od čega se, ilustracije radi, najstandardnijim igračima, poput Nenada Milijaša i Darka Lazovića duguje po 400.000 evra.

2024 © - Vesti online