Nedelja 20.07.2014.
21:05
Beta

Princ Albert od Monaka očaran Banjalukom

Oduševljen prestonicom RS: Princ Albert (u sredini) i Nebojša Radmanović (desno)
 

Albert od Monaka je čestitao takmičarima i organizatorima, te izrazio zahvalnost zvaničnicima Republike Srpske i BiH na prijatnom dočeku.

"Protekla dva dana bila su divno iskustvo", rekao je princ Albert i izrazio zadovoljstvo prilikom da poseti Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH, kao i divljenje raznolikostima prirode te zemlje.

Prema njegovim rečima, kajakaštvo je zahtevan sport, jer traži dosta fizičkog napora, odlučnosti i posvećenosti, ali donosi mnogo budući da pruža bliski kontakt sa prirodom.

"Nadam se da ćete vrednosti za koje ste se borili na ovom takmičenju sačuvati u svim vašim budućim poduhvatima", rekao je princ Albert u obraćanju takmičarima na kraju dvodnevne posete Banjaluci.

Albert od Monaka je juče doputovao u dvodnevnu posetu Banjaluci na poziv člana Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića, inače počasnog predsednika Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2014".

Tokom današnjeg boravka u Banjaluci princ je posetio i Muzej savremene umetnosti RS u kojem je izložena postavka "Evropski konteksti - Dobrović, Konjović, Šumanović i Šuput". U trapističkom samostanu Marija Zvijezda kod Banjaluke upisao se u knjigu posetilaca, a na poklon je dobio i čuveni sir trapist.

2024 © - Vesti online