Nedelja 20.07.2014.
20:12
mozzartsport.com

Srbija razbila Hrvatsku i osvojila evropsku bronzu!

Nova medalja: Stručni štab reprezentacije Srbije
 

Mlada reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Grčkoj, pošto je u meču za treće mesto nadigrala vršnjake iz Hrvatske rezultatom 79:66 (17:18, 22:18, 22:12, 18:18)! Orlići su meč prelomili u trećoj četvrtini, koju su dobili sa deset razlike, kada su stekli nedostižnu prednost.

Za razliku od subotnjeg meča protiv Turske, kada su se u strelce upisala samo petorica naših igrača, večeras su gotovo svi bili raspucani. Tejić, Rebić, Novak, Jaramaz i Janković bili su dvocifreni, a imali su i dobru podršku u likovima Pota, Andrića, Šalića... Naši momci pokazali su i snažan karakter, za 24 sata uspeli da se psihološki oporave od svega što im se juče dogodilo i sasvim zasluženo prigrle medalju koja im pripada. Orlići su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 9:3 (po jedna trojka Pota i Novaka), ali onda su upali u krizu i dozvolili rivalima iz Hrvatske da serijom 10:0 potpuno preokrenu rezultat. Od tog momenta pa sve do kraja prve deonici komšije su držale prednost, da bi naš tim u poslednjih minut i po uspeo da zaostatak smanji na minimum - 17:18.

Drugu deonicu izabranici Dejana Mijatovića otvorili su mini serijom 4:0 i vratili prednost na svoju stranu, međutim, posle tri i po sušna minuta Hrvati se vraćaju u meč i rezultatska klackalica je snazi sve do kraja prvog dela meča - 39:36.

Srbija je bolje ušla i u treću deonicu, tokom koje je utakmica praktično prelomljena. U prva tri minuta naš tim pravi seriju 5:0 (Andrić trojka i Tejić sa polu distance) i prednost podiže na plus osam. Nakon nove trojke Novaka na semaforu je stajalo 49:40, ali što je mnogo važnije Orlići su se potpuno raspucali i Hrvatima više nije bilo spasa. Sve ono što nam nije išlo protiv Turaka u subotu danas je funkcionisalo izvanredno, a tu pre svega mislimo na šut. Uoči poslednje deonice, u koju smo ušli sa plus 13 (61:48), procenat za dva iznosio je nešto preko 50 odsto, a za tri zaista sjajnih 46.7.

Ako je neke dileme pred poslednji kvartal i bilo ona je rešena u prva dva minuta. Prvo Novak, pa zatim Janković pogađaju lagano koš Hrvata i prednost podižu na nedostižnih plus 17. Sve što se do kraja događalo bilo je ništa drugo do rutinsko odrađivanje posla naših momaka. Najbolji u timu Dejana Mijatovića bili su Tejić sa 16, Jaramaz sa 15 i Novak sa 14 poena. Odlični su bili i Rebić (10), odnosno Nikola Janković (11).

2024 © - Vesti online