Nedelja 20.07.2014.
14:41
Beta

Ubijeno još 40 Palestinaca, Hamas spreman za trosatno primirje

Bombardovanje Pojasa Gaze gotovo je dvostruko intezivnije, Izraelci najavili da će intezivirati i kopnenu ofanzivu
 

Bombradovanje Pojasa Gaze u nedelju je gotovo dvostruko intenzivinje nego prethodnih dana. Izraelska vojska saopštila je da će intenzivirati i kopnenu ofanzivu, koja je počela u četvrtak.

Palestinski pokret Hamas, koji kontroliše pojas Gaze, saopštio je da je spreman da prihvati primirje od tri sata, koje je predložio Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Svetske agencije javile su da su izraelske snage pojačale vazdušne udare na pojas Gaze, odakle hiljade stanovnika pokušava da pobegne, dok se na ulicama gradova može videti veliki broj poginulih i povređenih.

"Kopnena faza nastavlja se sa dodatnim snagama, u cilju iskorenjivanja terorizma u Pojasu Gaze i da bi se omogućilo da Izraelci žive bezbedno", navela je izraelska vojska u svom saopštenju.

Broj mrtvih se povećava, ubijeno još 40 Palestinaca, dok je 380 ranjeno
 

Napad izraelskih kopnenih snaga posebno je bio jak u istočnom delu grada Gaze, gde su reporteri Frans presa na ulicama videli veliki broj povređenih i poginulih. Portparol palestinskih hitnih službi Ašra al-Kudra rekao je da je iz ruševina izvađeno 40  tela.

Zbog jakog bombardovanja kola hitne pomoći nisu mogla da dođu do zone u blizini granice sa Izraelom.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun doći će u posetu regionu. Osim toga, u Kataru je predviđen sastanak palestinskog predsednika Mahmuda Abasa i šefa Hamasa u egzilu Haleda Mešala.

2024 © - Vesti online