Nedelja 20.07.2014.
12:43
Košarkaški savez Srbije

Mijatović: Turci su bili bolji!

Borba za bronzu: Dejan Mijatović
 

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je posle večerašnjeg poraza od Turske u polufinalu prvenstva Evrope da njegova ekipa nije uspela da izdrži ritam protivnika, ali je pohvalio borbenost svojih igrača.

"Platili smo danak, energetski bili i suviše potrošeni zbog teškog meča protiv Izraela u četvrtfinalu. Teško smo trčali. Nismo mogli na samom početku da pratimo žestok ritam selekcije Turske, koja je zatvorila sve prilaze svom košu i uspela da postigne previše lakih poena iz kontranapada. Mislim da smo ponovo pokazali karakter, da smo se borili do samog kraja, iako nam je malo toga polazilo za rukom", rekao je Mijatović.

Srpski košarkaši su u Heraklionu izgubili sa 53:66 i očekuje ih meč za treće mesto sa Hrvatskom.

"Momci ne smeju da tuguju, klonu duhom, jer dali su sve od sebe tokom pripremnog perioda, odigrali zaista odlično gotovo sve utakmice na šampionatu. Zato treba da podignu glave, među četiri smo najbolje reprezentacije u Evropi, a sutra imamo priliku da pobedom osvojimo bronzanu medalju i nađemo se na pobedničkom postolju", zaključio je Mijatović.

2024 © - Vesti online