Subota 03.04.2010.
02:05
Tanjug

Šutanovac: Neće više biti regrutovanja

Šutanovac je istakao da je najvažnija činjenica da smo vratili ugled vojničkom pozivu i da građani opet imaju veliko poverenje u vojsku. Zato se dva puta više ljudi prijavilo za profesionalne vojnike, a pet puta više đaka za vojne škole.

Građani ponovo imaju poverenje u vojsku: Draga Šutanovac
 


Očekuje se da će odbrambena industrija ove godine izvesti za skoro milijardu dolara na tržišta od Indonezije do Amerike.

On je rekao da nema razumevanja za one koji danas govore da su beskućnici, a u isto vreme primaju nadoknadu od koje mogu sebi da obezbede pristojan smeštaj.


"Ima i onih koji godinama primaju nadoknadu za stanovanje, a duguju sistemu odbrane na stotine hiljada dinara. Po pravilu, oni su i najbučniji u traženju svojih prava", kazao je Šutanovac.


"Najbolji plasman proizvoda imamo u tradicionalno prijateljskim zemljama Bliskog istoka i severne Afrike. Sa tim zemljama imamo i dugogodišnje iskustvo u školovanju njihovih vojnika na našoj Vojnoj akademiji, dakle izvozimo i znanje", rekao je Šutanovac u intervjuu za praznično izdanje "Blica".


Šutanovac očekuje da se, u skladu sa planovima, i ove godine reši minimum hiljadu stambenih pitanja u vojsci.


"Činjenica je da se posle velikog broja godina problemi stambenog zbrinjavanja rešavaju. U protekle dve godine dodelom stana ili omogućavanjem subveniconisanog kredita, zbrinuto je više od 2.000 porodica", podsetio je Šutanovac.

2024 © - Vesti online