Petak 18.07.2014.
22:31
b92

Hamilton i Rozberg najbrži na prvim treninzima

Redari su brzo ugasili požar na automobilu Kamujia Kobajašija
 

Britanac je najbrži krug na stazi "Hokenhajm“ zabeležio za 1:18.341 minut, sa samo 24 hiljaditinke prednosti u odnosu na timskog kolegu Nika Rozberga.

Hamilton je to vreme postavio tokom popodnevnog treninga, a dvojac Mercedesa sledio je vozač Red Bula Danijel Rikardo.

Unutar jedne sekunde od Hamiltona buila su osmorica vozača, a na devetoj poziciji bio je Fernando Alonso u Ferariju, sa 988 hiljaditinki zaostatka. Njegov timski kolega Kimi Raikonen očigledno je ostavio iza sebe težak udes sa „Silverstona“, pošto je imao četvrto vreme, ispred Kevina Magnusena u Meklarenu i vozača Vilijamsa Felipea Mase. Prvu desetoricu kompletirali su drugi vozač Meklarena Dženson Baton, branilac titule Sebastijan Fetel, Alonso i Valteri Botas u drugom Vilijamsu. Drugi trening obeležio je i požar Katerhama kojim je upraljao Kamuji Kobajaši, ali je vatra brzo ugašena zahvaljujući prisebnoj reakciji redara, kao i samog japanskog vozača.

Tokom prepodneva Rozberg se našao na čelu, sa 65 hiljaditinki prednosti u odnosu na Hamiltona. Na tom treningu vozila je i test vozačica Vilijamsa Suzi Volf, koja je imala 15. vreme, sa jednom i po sekundom zaostatka u odnosu na vozače Mercedesa. Volfova je bila samo dve i po desetinke iza Mase, a iz Vilijamsa su poručili da je to sjajan rezultat.
 

2024 © - Vesti online