Subota 19.07.2014.
08:47
B. Simonović - Vesti

Imanje kao svadbeni poklon

U društvu familije i Amfilohija: Prošlogodišnja poseta zavučaju
 

- Učinili smo to u znak velike zahvalnosti - kaže Milonja Blagojević - stoga što je kao teniser, poreklom Crnogorac, proslavio i Crnu Goru. Pored svega ostalog, samim činom venčanja i svadbe na Svetom Stefanu, on je za Crnu Goru i promociju njenih lepota i turističkih atrakcija učinio više od celog Ministarstva turizma za proteklih deset godina. Odlučili smo zato da mu darujemo plac na zaravni nad kanjonom Komarnice, na pogled Vojniku i Durmitoru.


Blagojevići su uvereni da će se Đokoviću dopasti plac na ovom prekrasnom vidikovcu, nad jednim od najlepših i najčudesnijih kanjona na svetu o kojemu i samo ime - Nevidio - mnogo govori, tim više što je on udaljen tek dvadesetak kilometara od Jasenovog Polja, rodnog mesta, korena Đokovića, gde je jesenas osveštana zadužbina, koju su podigli Novak i njegov otac. Oni očekuju da će Đokovići uskoro i ovde podići kućicu u kojoj će u predasima svraćati i uživati u neponovljivim lepotama rodnog kraja, Pive, kanjona Komarnice i gorostasnih planina koje ga okružuju.

Plac za egipatsku lepoticu

Milonja Blagojević kaže da su on i njegov brat još pre pet-šest godina odlučili da na svom imanju poklanjaju placeve svima koji hoće tu i da podignu vikendicu, odnosno da plac kultivišu i trajno se vežu za ovaj kraj:
- Počelo je dobro, ali je onda naišla ekonomska kriza i sve je zastalo, pa smo odlučili da imanje darujemo i tako pokušamo privući neke poznate ličnosti. Tako smo, recimo, plac poklonili mis Egipta Tari Emad, kojoj je majka Crnogorka, i koja to stalno ističe i Crnu Goru smatra svojom drugom domovinom.


Etno-selo Montenegro otvorilo je svoje dveri i primilo prve goste 20. maja 2006. godine, dan pre proglašenja crnogorske nezavisnosti i samostalnosti. Bio je to prvenac te vrste turističke ponude u prvoj ekološkoj državi u Evropi, a potom su slična naselja počela da niču kao pečurke, prvenstveno u severnom delu Crne Gore.

2024 © - Vesti online