Subota 19.07.2014.
07:47
D. Dekić - Vesti

Svi sumnjivi doktori u istoj stranci?

Sve za karijeru: Aleksandar Šapić
 




Šapićev stranački kolega Borislav Stefanović na pitanje "Vesti" da li su tačne spekulacije da ovaj sportista naviknut na klupske transfere, ima računicu da prelaskom u naprednjake sačuva doktorat, ali i mesto čelnika Novog Beograda, odgovara da su to pitanja koja treba postaviti lično Šapiću.


- Koliko sam video, on je to već demantovao - kazao je kratko Stefanović. Zaista, juče ujutru, Šapić je na Tviteru napisao "Ne prelazim u SNS". Kratak i jasan odgovor, kao što je bio i njegov duhovit odgovor na optužbe za plagiranje disertacije. Šapić je, naime, na Tviter okačio foto-montažu na kojoj su on i predsednik Tomislav Nikolić zagrljeni, u diplomskim odorama, kao taze svršeni diplomci.


Zabunu je Šapić, međutim uneo nešto ranije kada je na pitanje o mogućoj promeni stranačkog dresa, za list "Danas" odgovorio:

Ljut na demokrate

Čitava priča o Šapićevom političkom transferu je izletela zbog njegovog drugovanja sa "kolegom iz vode", ministrom sporta Vanjom Udovičićem. Šuška se i da je Šapić bio vrlo ljut zbog reakcije stranačkih kolega iz DS-a koje su se pridružile zahtevu grupe profesora iz dijaspore da se njegov doktorat ispita.


- Mislim da sam bio poprilično jasan što se mojih planova tiče, vezani su za Novi Beograd i trudim se da tome budem kao i do sada maksimalno posvećen.


Ovaj bivši vaterpolista je inače, negirao da je prepisivao disertaciju, iako su četvorica srpskih naučnika iz dijaspore koji žive i rade u Londonu, analizom utvrdili da je reč o "drskom plagijatu". Da su krali tuđe radove prilikom pisanja doktorata, negirali su i ostali optuženi državni i funkcioneri SNS-a. Otkrića srpskih naučnika iz inostranstva o sumnjivim doktoratima, međutim ne prestaju. Tako se lista optuženih političkih "dr" iz dana u dan uvećava i sa privatnih univerziteta širi na eminentne državne, dok javnost još uvek čeka odgovore na aferu "lažni doktorati".

2024 © - Vesti online