Petak 18.07.2014.
15:30
Informer, mozzartsport.com

Tužilaštvo formiralo ''predmet Džajić'', Piksi spreman da svedoči

Moguća istraga protiv legende Crvene zvezde: Dragan Džajić
 

Prema saznanjima ''Informera'', Više tužilaštvo u Beogradu je ekspresno reagovalo na tvrdnje Stojkovića i već je formiran ''predmet Džajić''. Policija je dobila nalog da sasluša Stojkovića i sakupi sva potrebna obaveštenja o tom slučaju. Ako se prikupe dovoljno čvrsti dokazi, moguće je i pokretanje zvanične istrage protiv Džajića, iako je on ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića aboliran za slična krivična dela za koja je ranije bio optužen.


''Tužilaštvo i policija mogu da pozovu Stojkovića i da ga ispitaju kojim dokazima raspolaže. U slučaju da ima potvrdu za svoje tvrdnje, donosi se odluka o saslušanju svih pomenutih aktera i prikupljanju drugih izvora i dokaza. Bez toga ne možemo unapred da kažemo kakav će biti krajnji ishod i da li će biti pokrenuta istraga'', rekao je Aleksandar Milosavljević, bivši zamenik okružnog tužioca, a prenosi beogradski list.

Stojković je spreman da svedoči na sudu i dokaže sve optužbe koje je izneo prethodnih dana izneo, a koje se tiču spornih transfera Nikola Žigića i Milana Biševca.
 

''Spreman sam da o svemu govorim pred sudom i tužiocem ukoliko me pozovu. Dokazi su im ti da je čovek pravio ugovore 50-50, koji su bili štetni po klub. Sve što sam rekao, uradio sam da bih zaštitio sebe od optužbi da sam opljačkao klub i pokrao milione. To nije istina, a Dragan Džajić je lagao o činjenicama. Ispričaću istinu i sve što znam o njegovom odnosu sa menadžerom Milanom Ćalasanom”, poručio je Piksi.

Inače, Džajić se nije oglasio na Piksijeve optužbe i izbegava pozive medija. Prema Informerovim saznanjima od izvora bliskih Džajiću, on se trenutno nalazi na odmoru u Crnoj Gori, veoma je uznemiren, loše se oseća zbog Piksijevih optužbi i nije mu jasno zašto je Stojković to uradio.

Sada je na potezu država, a možda afera o Džajiću bude inicijalna kapisla za raskrinkavanje ostalih mutnih radnji prethodnih rukovodstava koja su dovela Crvenu zvezdu na rub propasti, navodi ''Informer''.

2024 © - Vesti online