Petak 18.07.2014.
13:03
Beta

Tokom leta volonterske akcije u poplavljenim područjima

Vreme je da se pokaže snaga solidarnosti (Foto: Ilustracija)
 

Kako je saopšteno, omladinski volonterski kampovi organizovaće se od 5. avgusta u gradovima i opštinama pogođenim poplavama a pre toga, lideri volonterskih grupa će proći kroz dvodnevnu obuku, zbog bolje koordinisanosti i efikasnijih aktivnosti.

Državni sekretar u ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin ocenio je da je važno uspostaviti partnerstvo sa omladinom, ali i odati priznjanje njihovom aktivizmu i doprinosu obnovi.

"Poplave su prošle, sada je vreme da pokažemo snagu omladine u redovnim situacijama i damo doprinos u obnovi poplavljenog dela Srbije. Sada nam je potrebna poplava optimizma, volonterizma i lepog radnog raspoloženja", rekao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, volontiranje omladine može probuditi osećaj solidarnosti i kod ostalog dela društva.

"Vreme je da promovišemo rad, rezultat i solidarnost i da tako očistimo mulj decenijskih poplava nemorala, nestručnosti, članstva i podobnosti. Svaki volonter dobiće potvrdu da je volontirao, za koju se nadam da će imati veću vrednost od članske karte u političkim strankama", kazao je Borovčanin.

Kako je saopštilo ministarstvo, rad volontera na pomoći i obnovi zemlje upotpuniće zabavni program "Leto za mlade" a svaki učesnik volonterskih akcija dobiće i potvrdu u vidu zahvalnice. Zainteresovani za učesće u letnjim volonterskim akcijama mogu da se prijave u lokalnim Kancelarijama za mlade ili na sajtu http://volonteri-posle-poplava.blogspot.com/.

2024 © - Vesti online