Petak 18.07.2014.
12:04
Beta

Srpske vozačke dozvole biće priznate u Makedoniji

Nada se da će sporazum ubrzo biti potvrđen: Nebojša Stefanović
 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle potpisivanja sporazuma u Palati Srbija, Stefanović je, govoreći o tome kada će sporazum stupiti na snagu, podsetio da svi sporazumi moraju biti ratifikovani u parlamentu.

"Dakle, posle ratifikacije u Narodnoj Skupštini, ali trudićemo se da to bude što pre bude na dnevnom redu i, ja se nadam, na vladi već ove ili naredne nedelje, pa samim tim i veoma brzo stupi na snagu", rekao je Stefanović.

Makedonska ministarka istakla je da je danas potpisani sporazum još jedan primer kako ministarstva unutrašnjih poslova, pored svojih uobičajenih dužnosti, mogu uraditi konkretne stvari koje će olakšati život građana.

"Ja sam ubeđena da će jedan ovakav dogovor naići na odobravanje i kod građana Srbije koji neretko prolaze kroz Makedoniju ili ostaju u njoj kao turisti, i kod građana Makedonije koji će putovati u Srbiju", dodala je Jankulovska.

Po rečima Stefanovića, sporazum će omogućiti građanima da bez posebnih procedura prelaze iz jedne u drugu zemlju i na taj način će, kako je rekao, njima biti olakšana komunikacija.

2024 © - Vesti online