Petak 18.07.2014.
23:15
Jutarnji

Kad čuje šta mu deca slušaju dođe mu da se ubije

Nik Kejv očajan zbog "mladalačke" muzike
 

"U poslu sam neka vrsta megalomana", rekao je frontmen benda "The Bad Seeds" u intervjuu za list "Njujork tajms". "Ali megaloman s izuzetno niskim pragom samopoštovanja", dodao je Kejv.


Govoreći o muzičkim ukusima svojih 14-godišnjih blizanaca, Nik je komentarisao kako su njegovi sinovi "u onim simpatičnim godinama u kojima otkrivaju šta je dobra muzika".

"Slušaju sve redom i povremeno pronađu nešto zaista izvanredno. Ali, ponekad kad čujem šta slušaju dođe mi da sebi prerežem vene", dodao je muzičar.

Kejv će 17. septembra nastupiti u londonskom Barbican centru povodom lansiranja u bioskope njegovog pseudo-dokumentarca "20.000 dana na Zemlji". Zajedno s članovima benda "The Bad Seeds", Vorenom Elisom i Berijem Adamsonom, uživo će svirati prilikom svečane projekcije, posle čega će s rediteljima filma Iainom Forsitom i Džejn Polard razgovarati s publikom.

Film kombinuje dramu i stvarnost i prati fiktivna 24 sata u životu ovog australijskog muzićara na 20.000. dan njegovog života. Premijerno je prikazan na filmskom festivalu Sandens, gde su Forsit i Polard proglašeni najboljim rediteljima u kategoriji inostranih dokumentaraca.

Muzičar koga prati reputacija mračnih, teških pesama snažnog intenziteta i širokog raspona uticaja tvrdi da njegov umetnički senzibilitet nema nikakve veze s nekom traumom u detinjstvu.

"U mom se detinjstvu nije dogodilo baš ništa, nikakva trauma. Naprosto imam genetsku predispoziciju prema strašnim stvarima", rekao je Kejv za "Njujor tajms".

2024 © - Vesti online