Četvrtak 17.07.2014.
19:45
Beta

Ko je preterao? Pastor ili DSS?

Pastor o "Južnoj teritoriji", Ilić o odmazdi za novosadsku raciju, čijim žrtvama je podignut i ovaj spomenik na obali Dunava u Novom Sadu
 

LSV je u saopštenju za javnost kritikovala Pastora zbog izjave da je "pravo čudo da je mađarska zajednica jer niko 70 godina nije mario za Mađare u Južnim krajevima" i ocenila da je ta izjava neistinita, a da Pastor koristi izraz "Južni krajevi", što je sintagma koju često koriste mađarski desničarski ekstremisti, koji se zalažu za prekrajanje granica.

LSV je kritikovala i Borka Ilića zbog njegove reakcije na Pastorovu izjavu, kada je rekao da je "zaista pravo čudo" što su Mađari opstali u Vojvodini, "u državi i među narodom koji vam je oprostio zaleđeni Dunav i Tisu, Šarvar i Nađkanjižu".

"To još jednom dokazuje da oni ne razumeju Vojvodinu i ukazuje ko su intelektualne vođe i uzori onih koji pišu raznorazne spiskove srpskih 'neprijatelja' i 'izdajnika'", navodi se u saopštenju za javnost.

LSV je poručila Pastoru i Iliću da u Vojvodini nema mesta ekstremizmu i ekstremistima i zatražila od njih da upute izvinjenje građanima Vojvodine. Ta stranka je ocenila da izjave Pastora i Ilića imaju tim veću težinu što je Pastor predsednik Skupštine Vojvodine, a Ilić zamenik gradonačelnika Novog Sada.

2024 © - Vesti online