Četvrtak 17.07.2014.
22:04
mozzartsport.com

FSCG uskratio finansijsku pomoć Čeliku zbog bruke u Evropi

 

“Odbor za hitna pitanja doneo je na današnjoj sednici i odluku o uskraćivanju finansijske pomoći FSCG, koji dobijaju članovi Telekom 1. CFL, FK Čelik iz Nikšića za narednu sezonu jer je ocenio da su njegovi nastupi i rezultati u kvalifikacijama za Ligu Evrope naneli veliku štetu i narušili ugled crnogorskog fudbala na međunarodnoj sceni”, stoji u saopštenju Fudbalskog Saveza Crne Gore.


Čelik je na poslednjih šest evropskih mečeva, uključujući i prethodne dve sezone, primio čak 33 gola. Nedavno je eliminisan od slovenačkog Kopra ukupnim rezultatom 9:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a neki od golova koje su primili Nikšićani su zbog pomalo smešnih reakcija fudbalera, na Internetu postali predmet sprdnje, ali i sumnje.


Slično je bilo i prošle sezone kada je Čelik ukupnim rezultatom 13:1 poražen od mađarskog Honveda, kao i pre dve sezone kada je ukrajinski Metalurg bio bolji sa 11:2 u ukupnom skoru.


Kuliminacija je došla nedavno, a gol kakav su primili posle smešne reakcije golmana je prelio čašu i naveo fudbalsku javnost da sumnja u regularnost Čelikovih utakmica.

2024 © - Vesti online