Četvrtak 17.07.2014.
16:39
Beta

Donatorska konferencija: Koliko je to para?

Demokrate traže od vlasti da kažu koliko su od prikupljenog novca krediti, a koliko donacije: Borislav Stefanović
 

Poslanici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) kazali su da očekuju da nakon donatorske konferencije, na kojoj je prikupljeno 990 miliona evra, obnova objekata i infrastrukture uništenih u majskim poplavama bude efikasna i kvalitetna.

Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić rekao je novinarima u parlamentu da je jučerašnja donatorska konferencija pokazala položaj Srbije u Evropi i svetu, kao i da Srbija ima prijatelje na sve četiri strane sveta.

"Donatorska konferencija je pokazala da je vredelo boriti se za datum za počinjanje pregovora sa EU i da je poštovanje i čast biti u evropskoj porodici naroda", kazao je Babić.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević rekao je novinarima u parlamentu da Srbija ima razloga za zadovoljstvo jer je donatorska konferencija pokazala da Srbija ima prijatelje koji žele da pomognu i na koje može da se osloni.

Nikolić najavio spomenik zahvalnosti

"Srbija jeste deo jedne velike evropske porodice i to je nešto najznačajnije i najvažnije", kazao je Milićević i dodao da je važno i što je čitav region Balkana kroz solidarnost i saradnju tokom elementarne nepogode pokazao i dokazao da pripada onom delu evropskih vrednosti koje neguje EU.

Šef poslaničke grupe opozicionog DS-a Borislav Stefanović rekao je novinarima u parlamentu da je vlast u Srbiji dužna da građanima objasni koliko su od sredstava prikupljenih na donatorskoj konferenciji suštinski krediti, a koliki donacije, jer je namerno stvorena slika da je neko Srbiji poklonio milijardu evra.

"To je neozbiljno i pokazuje lažni profil ove vlasti i pokušaj da sakrije sve što je nepovoljno po njih", naveo je Stefanović.

2024 © - Vesti online