Petak 02.04.2010.
18:15
Tanjug

Marka hvali Partizan

"Uspeh Partizana dobija na vrednosti kada se ima u vidu činjenica da je bio kao 'Pepeljuga' u grupi Top 16, a u četvrtfinalu, po finansijskoj moći, pravi prosjak u odnosu na ostale kraljeviće", kaže autor teksta u "Marki".

Ugledni list konstatuje da su "Srbi ustali protiv takvog poretka stvari" i uspeli da dođu do Trijumfalne kapije, odnosno Fajnal fora koji će se u maju održati Parizu.

"Marka" u tekstu posvećenom Partizanu otkriva "ključeve" uspeha izabranika trenera Duška Vujoševića.

Na prvom mestu je "faktor publike", odnosno podrška preko 20.000 odanih i vatrenih navijača koji su "izvršili ogroman pristisak" na protivnički tim.

Drugi ključ uspeha šampiona Srbije, prema oceni "Marke", je "osvežena postava".

"Partizan je 'preživeo' odlazak trojice vrhunskih igrača na kraju prošle sezone - Novice Veličkovića u madridski Real, Milenka Tepića u Panatinaikos i Uroša Tripkovića u Huventud. Ranije je redove kluba napustio i sjajni Nikola Peković, koji je takođe prešao u Panatinaikos", konstatuje španski list i dodaje da je Partizanova "niska beskonačna", a da je jedan od poslednjih "crno-belih" bisera Čeh Jan Veseli.

"Marka" dodaje da su NBA ligaši već bacili oko na Veselog i da će on najverovatnije biti na draftu sledeće sezone, ukoliko na to pristane.

Španski list dodaje da je Aleks Marić "još jedan dragulj" iz Partizanove riznice, a da je tu i Amerikanac Lester Mekejleb.

Kao treći "ključ" Partizanovog čuda list izdvaja trenera Duška Vujoševića.

"Vujošević je autentični šef ekipe. Pod kontrolom drži ceo tim i navijači ga prosto obožavaju. Njegova zlatna epoha u Partizanu počela je još 2001. godine i, očigledno, i dalje traje. Osvojio je tri uzastopne titule prvaka Jadranske lige i sada je ostvario plasman na Fajnal for na kojem Partizan sigurno ima još mnogo toga da kaže", zaključuje "Marka".

Na završnom turniru Evrolige, od 7. do 9. maja u Parizu, Partizan se u polufinalu sastaje sa Olimpijakosom. Drugi par je Barselona - CSKA Moskva. 

2024 © - Vesti online