Petak 02.04.2010.
16:54
Tanjug

Krivična prijava protiv Vilovskog

Ljubitelj automobila: Simeon Dejan Vilovski


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić precizirao je da postoji osnovana sumnja da je Vilovski, koji je bio sekretar razrešenog vladike raško-prizrenskog Artemija, u junu 2009. godine putničko vozilo Audi A 4, koje je manastir Banjska kupio za svoje potrebe, za iznos od 2.475.000 dinara.

Automobil je potom prodao Tomiću za iznos od 1.000 dinara, a zatim je u dogovoru sa njim auto registrovao na Tomićevo ime i zadržao ga za sebe.


Prema rečima Dačića, Vilovski je takođe, 2003. godine, u ime Eparhije raško-prizrenske izadao u zakup poslovni prostor, vlasništvo crkvene opštine u Prizrenu, Albancu sa teritorije opštine Prizren, za period od tri godine unapred od 300 evra mesečno.


Od ovog lica Vilovski je ukupno uzeo 9.000 evra koje nije uplatio u blagajnu eparhije, već je novac zadržao za sebe, rekao je ministar.


Vilovski je uhapšen 11. marta u okolini Soluna, u Grčkoj, po poternici srpskog Interpola i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.


Ministarstvo pravde Srbije je 23. marta uputilo nadležnim organima Grčke molbu za njegovo izručenje.


Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv vlasnika građevinskog preduzeća "Rade Neimar" Predraga Subotičkog i arhimandrita Vilovskog zbog sumnje da su nezakonito prisvojili 350.000 evra namenjenih rekonstrukciji manastira.

2024 © - Vesti online