Četvrtak 17.07.2014.
12:07
Srna

Rusi besni: Sankcije primitivan pokušaj osvete

Sada je Moskva na potezu: Rusija neće tolerisati ucene (foto: Arhiva)
 

"Sramna i neosnovana želja da se na Rusiju svali krivica za građanski rat u jednoj susednoj zemlji, koji je izazvan dubokom unutrašnjom krizom i koji je doveo do gubitka velikog broja života, dokazuje da SAD i njihovi klijenti u Kijevu nisu uspeli da umire opšte nezadovoljstvo javnosti", navodi se u saopštenju.

SAD su uvele do sada najoštrije sankcije Rusiji zbog, kako smatra Vašington, mešanja Moskve u dešavanja na istoku Ukrajine.

“Sankcije Rusiji vode u ćorsokak“

"Opšte je poznato da su sankcije mač sa dve oštrice", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova i dodaje da Moskva zadržava pravo da uzvrati.

U tekstu se navodi da je Rusija razočarana zbog toga što je EU "podlegla uceni administracije SAD i, protivno svojim interesima, pratila put sankcija" protiv Moskve.

"Rekli smo mnogo puta da je obraćanje Rusiji jezikom sankcija besmisleno, bez obzira na njihove razmere. Taj put neće imati pozitivan ishod. Oni koji veruju u svoju izuzetnost i polažu pravo da diktiraju svoju volju svetu biće duboko razočarani", navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.


EU i SAD odlučile: Još oštrije sankcije Rusiji

U saopštenju se naglašava da Rusija "neće tolerisati ucene", prenosi stanica "Rusija danas".

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da su "arogancija i cinizam reči koje najpreciznije opisuju američku politiku prema Rusiji" i dodao da su bezvredna američka saopštenja o podršci kolektivnom rešavanju problema.

2024 © - Vesti online