Sreda 16.07.2014.
10:36
Srna

Filipini: Tajfun odneo 12 života, evakuisano preko 370.000 ljudi

U udaru tajfuna "Ramasun" stradalo 10 ljudi, dok je preko 370.000 evakuisano
 

Centar najjače oluje na Filipinima ove godine prošao je južno od Manile, nakon što je prešao glavno ostrvo Luzon, gde je obarao drveće i električne stubove.

Tajfun je mnoga područja ostavio bez električne energije i oštetio jedan parkirani avion, ali nije ozbiljno ugrozio glavni grad Manilu.

Ipak, tajfun je obarao drveće i bandere i čupao krovove širom ovog grada, u kome živi oko 12 miliona stanovnika. Glavni putevi na Luzonu blokirani su krhotinama, oborenim drvećem i električnim stubovima.

Tajfun je obarao drveće i bandere, čupao krovove i mnoga područja ostavio bez struje
 
Tajfun je oslabio pošto je kasnije u sredu prošao Filipine i nastavio svoj put ka severnom Vijetnamu i kineskom ostrvu Hajnan, rekao je meteorolog Džori Loiz.

Filipinski Crveni krst saopštio je da je šteta u glavnom gradu minimalna, ali da spasioci pokušavaju da izvuku ljude zarobljene ispod ruševina u Batangas Sitiju, gde su dve osobe nastradale od strujnog udara.

Najveći broj evakuisanih je u istočnoj provinciji Albaj, koju je tajfun prvu pogodio. Stanovnici su sklonjeni u škole, sportske hale i državne objekte.

2024 © - Vesti online