Utorak 15.07.2014.
19:47
Beta

Danica Popović: Zakon o radu zaslužuje "bravo"

Danica Popović: Demokrate pričaju kao nekada radikali
 

"Ako je premijeru Aleksandru Vučiću bila potreba predstava 'sa pucanjem i ostavkom' kako bi narod lakše prihvatio Zakon o radu - neka mu bude! Ovo zaista jeste prvi reformski zakon koji je trebalo doneti i koji će izgleda i biti donet", navela je Danica Popović.

Prema njenim rečima, biće veliki korak napred ako se taj zakon bude nesmetano primenjivao.

Danica Popović je navela da je zaprepašćena izjavama predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i bivšeg ministra Saše Radulovića o novom Zakonu o radu.

"Zaprepašćuju izjave predsednika DS o tome da je novi Zakon o radu najveće zlo, da je antireformski ili da je loš za mlade... Umesto da pruži ruku, čestita i navede zašto bi on to bolje i mudrije sprovodio (što je i te kako moguće), naš najpismeniji deo opozicije kao da imitira nekadašnje radikale i nudi narodu priču o hlebu za tri dinara, koji u stvari košta 300 dinara", navela je profesorka.

Ona je dodala i da je zaprepašćena izjavom Radulovića koji nema nijedne reči hvale za taj važan zakon, podsetivši na njegovu izjavu da će podneti ostavku ako ne bude donet zakon o radu.

"Verovatno je Radulović u pravu u tome da Krstića u vladi nisu ni za šta pitali i da je on upravo za ovu priliku izmislio da je od premijera zahtevao, uz smanjenje plata i penzija, da u toku ove godine otpusti 160.00 ljudi", napisala je Danica Popović.

Ona je ocenila da je to nemoguć zahtev za bilo koga, finasijski neodrživ, jer bi otpremnine verovatno "pojele" svu uštedu od smanjenih plata i penzija, pa bi deficit ostao isti, ako ne bi i porastao.

Ona je navela da joj nije jasno zašto je opoziciji teško da kaže "bravo" kada se povuče pravi potez i da izjave opozicije više govore o njima nego o "orkestriranoj predstavi Krstićeve ostavke".

"Predstava je loša i brzo će pasti u zaborav, a Zakon o radu će ostati, što može (uz ostale mere koje još nedostaju) da otvore mnoga nova radna mesta", istakla je Danica Popović.

2022 © - Vesti online