Utorak 15.07.2014.
12:46 >> 14:08h
Beta

Opozicija ne razume Vulina, ali neće podržati Zakon o radu

Nerazgovetno obrazlagao zakon: Aleksandar Vulin
 

Poslanik Nove demokratske stranke Janko Veselinović kazao je da nije razumeo ministra, jer je nerazgovetno obrazlagao zakon.

"Molim vas da nam dostavite pisani govor ministra Vulina da pročitamo ono o čemu je govorio ili da ga zamolite da ponovo pročita", rekao je Veselinović obraćajući se predsednici parlamenta Maji Gojković koja je odbila njegov predlog.

Istim povodom, reagovao je i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović koji je tražio da Vulin ponovo pojasni predložene izmene.

"Mi želimo da razumemo stav Vlade i bilo bi korektno da ste vi blago intervenisali prema ministru", rekao je Stefanović.

Predsednica Skupštine je kazala da ona jeste blago intervenisala, zbog čega se Vulin približio mikrofonu, ali ni Stefanovićev predlog nije prihvatila.

"Presipanje iz šupljeg u prazno"

Iako nisu razumeli ministra Vulina, predstavnici opozicije složili su se da Zakon o radu neće podržati.

Borislav Stefanović smatra da se predloženim merama, jača, kako je istakao jedan odsto ljudi u Srbiji koji će sa radnicima moći da postupaju "kako god hoće". Dodao je da DS ne može da podrži predloženi zakon, koji isključivo štiti prava poslodavaca i najavio podnošenje većeg broja amandmana.

Predsednik Nove stranke (NS) Zoran Živković ocenio je da je zakon faličan i katastrofalan i za radnike i za poslodavce, dok lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kazao je da je zakon "presipanje iz šupljeg u prazno" i da se njim ne rešava ništa.

Poslanik Nove demokratske stranke (NDS) Marko Đurišić je ocenio da izmene Zakona o radu neće dovesti do novih investicija, navodeći da ni važeći nije bio prepreka.

Vulin je u obrazloženju naveo da izmene Zakona o radu obezbeđuju pravnu sigurnost i za radnike i za poslodavce i da se predloženim rešenjima "išlo na zaštitu zaposlenih".

2024 © - Vesti online