Utorak 15.07.2014.
11:26
Srna

Donatorska konferencija “Obnavljamo zajedno“

Konferencija "Obnavljamo zajedno" ima za cilj mobilizaciju podrške za saniranje štete nastale nakon katastrofalnih poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini
 

Konferencija će dati doprinos i unapređenju saradnje u slučaju poplava i prirodnih nepogoda u regionu, ali i operativne saradnje. Suorganizatori konferencije su Francuska i Slovenija.

Tri kratka filma o dramatičnim poplavama u BiH i Srbiji, kao i o međunarodnom odgovoru, biće prikazani učesnicima pre pozdravnih govora komesara za proširenje EU Štefana Filea, premijera Slovenije Alenke Bratušek i ministra spoljnih poslova Francuske Lorana Fabijusa.

Predviđeno je da glavni govornici budu predsjedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsednik Srbije Tomislav Nikolić pre predstavljanja konkretnih potreba dve zemlje i sesije na kojoj će donatori odrediti pomoć.

Planirano je da konferenciju zatvori evropski komesar za međunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i krizne situacije Kristalina Georgieva.

Na konferenciju su pozvane zemlje međunarodni donatori, međunarodne finansijske institucije i najrelevantnije organizacije civilnog društva.

2024 © - Vesti online