Ponedeljak 14.07.2014.
23:14
Beta

"Narod ne bi preživeo Krstićeve reforme"

Vučić ne želi da sluša ministre kako kukaju da im je teško
 

"On je sposoban da vodi taj posao, i pošto se konstatuje ostavka Krstića on će taj posao da obavlja ukoliko se bude izjasnio da želi da ga prihvati", rekao je Vučić u intervjuu za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Premijer je dodao da bi to bilo dobro rešenje, i da zna da Vujović želi da dovede investitore u smederevsku "Železaru" i završi "još neke važne stvari".

Vučić je dodao da mu je "teško pao" odlazak bivšeg ministra finansija Lazara Krstića iz Vlade, ali da on ostaje u njegovom kabinetu kao specijalni savetnik.

"Taj mladi čovek je pokazao jednu drugu vrstu odgovornosti, i ja o njegovom ličnom činu ne želim dalje da raspravljam", kazao je Vučić.

On je istakao da je Krstić "razumeo tešku situaciju" u kojoj se nalazi država, i da je zato predlagao oštre mere finansijske konsolidacije, ali da se postavilo pitanje mogu li se one sprovesti tako da ih građani prežive.

"Ja sam rekao da nije realno da ljudi to prežive, i da idemo na manje mere fiskalne konsolidacije", kazao je premijer Srbije.

On je dodao da je članovima Vlade Srbije rekao da ne želi da ih vidi nezadovoljne.

"Nemojte da idete po novinama i kukate kako vam je teško i kako se mučite, niste baš zadovoljni i pričate stranačke trange-frange. Krstić nije od tih, nema veze sa tom pričom", naglasio je Vučić.

2024 © - Vesti online