Ponedeljak 14.07.2014.
16:21
Beta

EP: Srbija ubedljiva protiv Francuske

 Filip Filipović
 

U reprezentaciji Srbije je najefikasniji bio Slobodan Nikić, koji je dao četiri gola, dok su po dva puta mrežu Francuza zatresli Dušan Mandić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović. U strelce su se još upisali i Živko Gocić, Miloš
Aleksić i Stefan Mitrović.

Strelci za Francusku bili su Aleksandr Kamarasa i Mikael Bodegas, koji su dali po dva gola, dok je jedan gol dao Roman Bleri.

Na početku meča obe reprezentacije su dobro igrale u odbrani, pa u prvih nekoliko minuta nije bilo golova. Mrežu Francuza "načeo" je Filipović, da bi već u narednom napadu Mandić duplirao prednost. Do kraja prve četvrtine prvo je pogodio Nikić, posle asistencije Nikole Rađena, da bi potom sa distance pogodio i kapiten Živko

Isti igrač je na početku druge deonice smanjio na 4:2, ali je Srbija golovima Filipovića, Mandića i Aleksića na odmor sa ubedljivih 7:2. 

Srbija je u istom ritmu nastavila da igra do kraja meča, pa su izabranici Dejana Savića bez problema održali prednost i tako pobedom počeli odbranu titule osvojene pre dve godine.

Srbija se sutra u drugom kolu Grupe B sastaje sa Nemačkom od 13 časova. U prvom meču Grupe B, ranije danas, Hrvatska je pobedila Nemačku sa 10:5.

2024 © - Vesti online