Ponedeljak 14.07.2014.
10:08
Beta

“Vlada nije formirana za ideje pojedinaca“

Vlada nije formirana zbog ideja pojedinaca, već da zajedničkim snagama podigne državu iz problema u kojima se nalazi: Zorana Mihajlović
 

"Kada odlučujete da li ćete prihvatiti neku javnu funkciju, morate biti svesni odgovornosti koju time preuzimate. Ne prihvatate funkciju da biste se zvali direktor ili ministar, već da biste u teškim trenucima pomogli da zemlja izađe iz krize i da se razvija", rekla je Zorana Mihajlović za list Danas.

Ne beži od rada

Upitana da li će joj biti teško da radi do 65 godine, Zorana Mihajlović je odgovorila da ne razume zašto ljudi u Srbiji beže od rada i da se nada da će raditi dokle god bude mogla i posle starosne granice za penzionisanje.

Zorana Mihajlović istakla je da Vlada i Srpska napredna stranka neće odustati od donošenja novog Zakona o radu, ma koliko im sindikalni lideri pretili protestima.

"Postojeći Zakon o radu, koji su aktuelne vođe sindikata svesrdno podržavale, doveo je do otkaza za gotovo pola miliona ljudi. Pa šta treba još da nam se desi pa da shvatimo da zakon nije dobar", navela je Zorana Mihajlović.

Ocenila je da sindikalni lideri više brinu o tome kako da sačuvaju svoje fotelje i privilegije nego što brinu za radnička prava.

O Megatrendu

Na pitanje da li se kao profesorka na Megatrend univerzitetu oseća prevareno zbog "lažnog doktorata njegovog vlasnika Miće Jovanovića", Zorana Mihajlović je odgovorila da je sva zvanja stekla na državnom fakultetu, a da su "uslovi uticali" na to da se zaposli na Megatrendu, gde predaje dva predmeta i nikada nije polonila ocenu.

"Ako mogu da budu najglasniji kad treba kritikovati Vladu, možda bi trebalo da kažu i šta su uradili za radnike svih prethodnih godina, a kolika su im primanja na raznim funkcijama", navela je Zorana Mihajlović.

Na pitanje da li je njen izostanak iz državne delegacije koja je nedavno posetila Rusiju posledica nastavka ruske netrpeljivosti prema njoj, Zorana Mihajlović je odgovorila da više vodi računa o činjenicama nego o intrigama i da je potpuno sigurna da su takvi navodi delo "domaćih kuhinja i da Rusija nema sa tim ništa".

Istakla je da je potpisivanje ugovora o Južnom toku važan događaj za Srbiju, njenu energetsku bezbednost, kao i za poslove koje će doneti poslove građevinskim kompanijama. Ugovor je potpisao direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

"Da li je potpisnik Bajatović ili neko drugi, manje je važno. Bajatović je jedan od direktora preduzeća Južni tok Srbija i ugovor je potpisao sa tog mesta, a ne kao bilo čiji čovek", navela je Zorana Mihajlović.

2024 © - Vesti online