Nedelja 13.07.2014.
20:08
Srna

"SDS brani BiH, a sve što je iz Srpske je ružno, zlo..."

Oštro napao SDS: Milorad Dodik

"Vidljivo je da gospoda iz SDS-a isključivo brani BiH, a sve što dolazi iz Republike Srpske za njih je ružno, ogavno i zlo. Za njih ništa u Republici Srpskoj nema što je dobro, a sve je dobro u BiH i to je vidljivo po tome kako Bosić i njegovi trabanti vode politike u poslednje vreme", rekao je Dodik.

On kaže da to govori o političkom partnerstvu SDS-a sa Bošnjacima, muslimanima, a na neki posredan način i sa Turskom i njihovom sramnom ulogom. "Takve smo gledali kroz istoriju, konvertite razne vrste kakav je Bosić i koji su bili spremni na podaništvo Turcima i tako produžavali agoniju i 500 godina ropstva pod Turcima", rekao je Dodik.

On je istakao da "samo ono što je bosansko-hercegovačko i što je njihovo partnerstvo sa Turcima je dobro i uredno". "Da je drukčije, onda bi Bosić morao da kaže da se i on ne slaže sa ovakvim izjavama Erdogana, a ne da naprosto traga za konstrukcijama koje su neodržive", naveo je Dodik.

On je istakao da je nemoguće da u Republici Srpskoj za SDS ne postoji ništa dobro i dodao da čak nisu spremni ni da pohvale rad svojih opštinskih načelnika jer su loše radili, pa nemaju ničim da se pohvale.

"Turska ohrabruje Bošnjake na agresivnost"

"S druge strane, koji god da povod ili razlog postoji, pa čak i ova Erdoganova izjava, oni SDS nađu razloga da kritikuju rukovodstvo Republike Srpske, a ne nađu načina i razloga da osude takve izjave", rekao je Dodik.

On je rekao da je srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović jasno rekao svoj stav o tome i jasno pokrenuo proceduru Predsedništva BiH da se ne dozvoli ulazak turskih ratnih brodova u Neum.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić saopštio je da je Erdoganova izjava morala naići na adekvatan odgovor zvaničnih institucija i upitao Radmanovića zašto nije pokrenuo diplomatske procedure koje se primenjuju u ovakvim slučajevima i zašto to nije uradio Zlatko Lagumdžija, koga je Dodik ponovo sačuvao na mestu ministra inostranih poslova BiH.

2024 © - Vesti online