Nedelja 13.07.2014.
15:21
Blic

"Nema ništa od reformi dok zavise od SPS-a i PUPS-a"

U LDP-u  ne veruju da je vladajuća stranka sposobna da donese promene

"Nema ništa od reformi dok one zavise od SPS-a i PUPS-a. Danas na naplatu dolazi račun za njihovu štetočinsku politiku koju su vodili od 2008. godine, kada su ucenivši Borisa Tadića povećali penzije, a realnosti smanjili jer su time probili budžet za čak pola milijarde evra", kazao je predsednik LDP Čedomir Jovanović, navodi se u saopštenju te stranke.

Jovanović ukazuje da je od 2008. dinar izgubio na vrednosti za 25 odsto, i da su SPS i PUPS uništili javna preduzeća koja su koristili za izvlačenje novca i zapošljavanje partijskih kadrova.

"Na žalost umesto da tu cenu plate Dačić i Krkobabić, račun je ispostavljen svim građanima Srbije, pre svega penzionerima", ocenio je lider LDP.

Po njegovim rečima, da su predlozi LDP o transformaciji PIO I zdravstvenog fonda, reformi javnih preduzeća, ukidanju subvencija preduzećima koja ne mogu opstati, redefinisanjem Energetskog sporazuma sa Rusijom, podržani još 2008. godine, potezi reformi ne bi bili toliko bolni kao što će biti sada.

"Naši predlozi nisu tada prihvaćeni, čak smo bili usamljeni u kritikama upozoravajući na haos do kojeg ce dovesti. Njihov populizam i demagogija uništavaju ekonomiju dovodeći državu na ivicu kolapsa", naveo je Jovanović.

LDP podseća da je u kampanji pred opvogodišnje poslaničke izbore apelovao da se SPS-u i PUPS-u ne dozvoli da utiču na budućnost Srbije, jer svaki njihov potez vodi Srbiju još bliže bankrotu, bezakonju i potpunom beznađu.

LDP je pozvala sve "svesne opasnosti od konačnog sloma države" da se pridruže "Okupljanju za Srbiju", koje ocenjuju kao jedino rešenje koje može sprečiti glad, bezakonje, beznađe i potpunu anarhiju.

2024 © - Vesti online