Subota 12.07.2014.
18:23 >> 18:22h
Srna, Beta

Vlada usvojila Zakon o radu! Vučić: Nema više pregovora sa sindikatima

Nećemo odustati od reformi: Aleksandar Vučić, premijer Srbije
 

Vučić je najavio da će ovi zakoni biti u Skupštini već u utorak, 15. jula i dodao da će "zakon o radu ceo svet da pozdravi".

"Danas imamo dve vrste vesti i pomešana osećanja, jedna je ona na koju sam ponosan - Srbija je konačno i suštinski krenula u ekonomske reforme. To nije više priča, a bila je prazna priča prethodnih 13 godina", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da ih je na teške mere prinudila neodgovorna politika prethodnih, prenose beogradski mediji. Zakon o radu iz 2005, kaže Vučić, doveo je do opadanja 354.000 radnih mesta, od čega je najveći broj, čak 318.000 u privatnom sektoru.

"Smanjenje penzija od 20-25 odsto nisam u stanju da sprovedem u delo, iako bi to bila najracionalnija mera", rekao je Vučić govoreći o predlogu ministra Lazara Krstića, koji je danas podnio ostavku.

Vučić je najavio da će biti donesen i zakon o privatizaciji i stečaju pre isteka 100 dana rada Vlade, što će biti najveći reformski zahvat u poslednjih nekoliko godina.

On je istakao da neće popustiti ni za jotu, ni pred protestima i da nema više pregovora. "Nikada se nećemo braniti policijom, ali ne vidim šta ćete da uradite, moje mišljenje nećete promeniti", podvukao je Vučić.

Vučić je kazao da "ni slučajno" neće popustiti pred zahtevima sindikata i da pregovora sa njihovim predstavnicima više neće biti. "Poštujem radnike, a ne one koji žive na njihovoj grbači. Nema srednjeg puta, postoji put normalne države ili ne postoji uopšte. Mi ove mere donosimo zbog radnika, zbog zapošljavanja mladih ljudi, i nema kompromisa oko toga", rekao je Vučić.
 

Vučić je rekao da se 8,5 miliona dolara mesečno gubi na Sartidu, i da je pogrešio što pre tri meseca nije zatvorio Sartid.

2024 © - Vesti online