Subota 12.07.2014.
23:36
Srna

Vujanović: Ameriko, hvala!

Filip Vujanović, predsednik Crne Gore
 

Vujanović je izrazio i očekivanje da odluka Saveta ministara NATO-a obezbeđuje Crnoj Gori dobijanje poziva za članstvo po ubrzanoj proceduri. On je iskazao poštovanje za kontinuirano i snažno razumevanje SAD za evropske integracije Crne Gore. Istakao je zadovoljstvo međusobnom saradnjom u svim oblastima, ocenjujući da se zajedničkim naporima može unaprediti saradnja u sferi ekonomije, saopšteno je iz kabineta predsednika Crne Gore.

Nulandova je ocenila odluku Savjeta ministara NATO-a u odnosu na ovaj integracioni proces kao snažno ohrabrenje Crnoj Gori i vredan znak priznanja njenih dostignuća. Ona je iskazala spremnost za konkretnu pomoć i podršku Crnoj Gori u nastavku sprovođenja reformi neophodnih za članstvo u NATO-u.

Pomoćnik državnog sekretara SAD izrazila je poštovanje učešću crnogorskih vojnika u mirovnim misijama, posebno u Avganistanu, ocenjujući da će Crna Gora i dalje biti saveznik očuvanja mira i afirmacije demokratije. Ona se saglasila sa konstatacijom potrebe zajedničkih napora na unapređenju ekonomskih odnosa SAD i Crne Gore.

2024 © - Vesti online