Nedelja 13.07.2014.
03:33
Beta

"Blage kazne za napade na policiju"

Sindikat policije smatra da se blagim kaznama šalje poruka da napadači na policiju mogu proći nekažnjeno

Sidnikat podseća da je Stevović u maju 2008. godine na Starom obrenovačkom putu, vozeći automobil bez dozvole, neprilagođenom brzinom, usmrtio policajca Aleksandra Otaševića koji je bio na službenoj dužnosti i pokušvao da zaustavi vozilo za čijim volanom je bio osuđeni Stevović.

"Umesto da uspori i stane, Stevović je nastavio da vozi i pošto je udario i teško povredio policajca, koji je nekoliko dana kasnije preminuo", dodaje se u saopštenju.

Sindikat ocenjuje da se ovakvim presudama ne šalje dobra poruka i da se stiče utisak da napadači na policajce mogu da prodju gotovo nekažnjeno.

"Bez namere da se mešamo u rad sudova, koji su nezavisni organ vlasti, želimo da u ime svih pripadnika Nezavisnog sindikata policije, koji broji preko 25.000 članova izrazimo veliko nezadovoljstvo zbog sve učesalije prakse sudova da blago kažnjavaju napade i ubistva policajaca", navodi se u saopštenju.

Sindikat je još jednom apelovao na sudove da prestanu sa politikom izricanja blagih kazni izvršiocima ovakvih i sličnih krivičnih dela.

"Nerazumljivo je zbog čega je sud procenio da gaženje policajca pri punoj brzini, nije ubistvo", izjavio je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić, a navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online