Petak 11.07.2014.
12:29
Beta

Rusija ukida vize za vreme Svetskog prvenstva 2018.

Stiže u Rio da gleda finale SP u Brazilu: Vladimir Putin



Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da će ta zemlja ukinuti vize za sportiste, trenere, sudije i navijače koji budu doputovali i učestvovali na Svetskom fudbalskom prvenstvu 2018. godine.


"Rusija planira da ode korak dalje u organizaciji Svetskog prvenstva. Usvojili smo federalni zakon kojim se reguliše vizni režim i omogućava strancima koji pomažu organizaciju Mundijala, ali i sportistima, trenerima, navijačima i fudbalskim zvaničnicima da pre početka i za vreme turnira u Rusiju uđu bez viza", rekao je Putin, prenela je agencija Itar-Tas.


"Ništa slično nikada ranije nije viđeno u istoriji fudbala. Rusija će 2018. godine prvi put biti domaćin najpopularnijeg svetskog takmičenja", dodao je Putin i obećao da će vlasti uraditi "sve što je potrebno kako bi ceo svet video "nezaboravnu proslavu fudbala i istinsko rusko gostoprimstvo".


Putin je rekao da je Rusija u februaru i martu uspešno organizovala Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre i da zna koliko je ozbiljan izazov organizovati veliko takmičenje.


On je dodao da Rusija pažljivo analizira iskustva Brazila u organizaciji Mundijala i da su predstavnici Ministarstva sporta i orgaznizacionog odbora Svetskog prvenstva 2018. u stalnom kontaktu sa brazilskim kolegama.


Predsednik Rusije izrazio je uverenje da će "Svetsko prvenstvo u Brazilu biti "svetla stranica istorije fudbala" i poželeo Brazilcima da ga uspešno privedu kraju. Dodao je da prati utakmice "koliko mu obaveze dozvoljavaju".


"Latinoameričke reprezentacije su pokazale dobru igru i talenat. Nažalost, naš tim nije uspeo da prođe grupu, ali mislim da su igrači dali sve od sebe", rekao je Putin.


Putin će u nedelju, od 22 časa u Rio de Žaneiru, gledati finalnu utakmicu Svetskog prvenstva između Nemačke i Argentine, a na svečanoj ceremoniji će od predsednice Brazila Dilme Rusef preuzeti štafetnu palicu organizatora Mundijala.

2024 © - Vesti online