Petak 11.07.2014.
12:52
Beta

Mandžukić četiri godine u Atletiku

 Mario Mandžukić u dresu Bajerna
 

Hrvatski fudbaler je juče prošao medicinske preglede, posle čega je potpisao ugovor, objavljeno je na sajtu Atletika. Cena ugovora nije objavljena, ali su mediji navodili poslednjih dana da će Atletiko za Mandžukića Bajernu platiti 22 miliona evra.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Svestan sam šta je Atletiko i znam da imaju dobre igrače i trenera. Znam dosta o klubu, gledao sam dosta njihovih utakmica i sviđa mi se taj stil igre. Trener je veoma dobar i mislim da možemo da napravimo velike stvari sa ovim klubom", rekao je Mandžukić.

Mandžukić (28) je karijeru počeo u hrvatskom klubu Zagreb, potom je igrao za Dinamo, posle čega je karijeru nastavio u Bundesligi. On je za Volfzburg igrao dve sezone tokom kojih je dao 20 golova, a 2012. godine je prešao u Bajern iz Minhena. Hrvat je u dresu Bajerna dao 47 golova, a sa bavarskim klubom je osvojio Ligu šampiona, evropski Superkup, dve titule u Bundesligi, dve titule u Kupu Nemačke i jedan nemački Superkup.

Mandžikić je nastupao i za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a dao je dva gola protiv Kameruna, dok je na Evropskom prvenstvu 2012. godine tri puta bio strelac. Za Hrvatsku je odigrao ukupno 52 utakmice i dao je 15 golova.

2024 © - Vesti online