Četvrtak 10.07.2014.
16:09
Beta

Severna Mitrovica: Srušićemo Jašarija

"Trg Adema Jašarija"

"Kao najviši zakonodavni organ u opštini Severna Mitrovica zahtevamo da se odmah obustave sve građevinske aktivnosti koje nemaju odgovarajuću dozvolu Skupštine opštine Severna Mitrovica, a nadležni organi opštine izvrše inspekciju nelegalnih objekata", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, u trenutku kada građani nemaju elementarne uslove za život, redovno vodosnabdevanje, propisno parkiranje, odlaganje otpada, krajnje neodgovorno podizanje tenzija i netrpeljivosti nelegalnom gradnjom.

"Podsećamo svoja građane, ali i sve političke predstavnike da svoje delovanje moraju uskladiti sa propisima, kao i da poštuju nadležnost Skupštine, u protivnom će se suočiti sa sankcijama", navodi se u saopštenju.

Albanci, stanovnici severne Mitrovice, izgradili su tokom noći u naselju Bošnjačka Mahala u severnoj Mitrovici, trg koji nosi ime komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jašarija.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić juče je prisustvovao početku izgradnje pešačke zone i trga Cara Lazara u severnom delu grada.

2024 © - Vesti online