Četvrtak 10.07.2014.
15:12
Beta

"Modernizacija srpskih pruga ide po planu"

Sastanak predsednika Srbije sa predstavnicima Železnica Rusije
 

Kako je saopštila pres služba Predsednika Srbije, Jakunin je zamolio Nikolića za pomoć u rešavanju administrativnih poteškoća koje bi mogle da se pojave u narednom periodu.

On je rekao da su počeli radovi na postavljanju prvog stuba na jednom od mostova na deonici pruge Beograd-Pančevo.

Jakunin je istakao da je zadovoljan što se radovi odvijaju brže nego što je planirano, o čemu je danas obavestio i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Svi radovi će biti završeni u predviđeno vreme i po najvišem kvalitetu, što govori da je Srbija dobro izabrala Ruske železnice za realizaciju ovog projekta", rekao je Jakunin.

Izgradnja drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo odvija se deset odsto brže od plana, a ubrzaće se realizacija i ostalih radova u okviru projekta modernizacije srpskih pruga, finansiranog ruskim kreditom, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima prilikom obilaska radova da toj deonici kazala da je modernizacija železničke infrastrukture jedan od najvažnijih zadataka Vlade i Železnica Srbije.

Izgradnja drugog koloseka na pruzi Beograd-Pančevo koja je počela marta ove godine, po rečima ministarke, omogućiće da se nesmetano istovremeno odvija i teretni i putnicki saobraćaj što sada nije moguće.
 

Za realizaciju tog projekta zadužene su Ruske železnice, a podizvođači su firme iz Srbije.

2024 © - Vesti online