Četvrtak 10.07.2014.
14:31
Beta

Vučić: Verujemo u reforme

Nemačka značajan partner na putu Srbije ka EU: Andreas Šokenhof i Aleksandar Vučić
 

Vučić je istakao da se Srbija suočava sa velikim fiskalnim deficitom, posledicama poplava i štetom načinjenom u energetskom sektoru.

On je nemačkim parlamentarcima rekao da veruje u reforme i da se nada da će vlada u prvih sto dana rada ostvariti izuzetno važne rezultate.

Vučić je takođe istakao značaj Nemačke na evropskom putu Srbije.

Zamenik šefa poslaničkog kluba CDU/CSU Andreas Šokenhof pokazao je, kako je saopšteno, razumevanje za političke i ekonomske poteškoće sa kojim se Srbija suočava, dodajući da poslanički klub CDU/CSU pruža podršku Srbiji u sporovođenju neophodnih reformi, kao i njenom putu ka EU.

Sa poslanikom nemačkog parlamenta, Bundestaga Andreasom Šokenhofom razgovarala je i Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije.


Kako je saopšteno, Šokenhof je rekao da su predstavnici Bundestaga, koji ima značajnu ulogu u proširenju Evropske unije, posetili Srbiju kako bi pokazali da je saradnja važna ne samo pred krupne odluke, već i tokom čitavog procesa evrointegracija.

Gojkovićeva je rekla da parlament očekuje mnogo posla tokom leta kada je planirano donošenje reformskih zakona i da je Narodna skupština spremna da isprati dinamiku Vlade Srbije. Ona je izrazila zadovoljstvo zbog intenzivnih kontakata dve zemlje na najvišem nivou i istakla značaj međuparlamentarne saradnje.

2024 © - Vesti online