Četvrtak 10.07.2014.
06:28
D. Lj. Joksić - Vesti

General preti Albancima: Osetićete gnev Makedonaca

Žestoko: Makedonska policija rasteruje Albance
 

Okupljanja je bilo i u Tirani i Skadru, gde su pod motom "Etnička Albanija" uzvikivali parole "Skoplje, srce Albanije", "Jedan narod, jedan san"... U Tirani je evropski bokserski šampion Nuri Seferi, rodom iz Gostivara, pozvao makedonske vlasti da "prestanu da maltretiraju albanski narod", zapretivši im da ne izazivaju "10 miliona ujedinjenih Albanaca, koji neće sedeti skrštenih ruku jer, ako nas izazovete bićemo prinuđeni da delujemo".


Seferi, koji živi u Švajcarskoj, na prethodnim protestima Albanaca u Tetovu, svoje bokserske veštine je pokazao i na jednom makedonskom policajcu, posle čega se sklonio u Tiranu da odande preti Makedoncima.


Na protestu u Prištini zapaljena je makedonska zastava ispred ambasade te zemlje, uz parolu "Skoplje Albancima". Na tom skupu osuđena je navodno "neosnovana i montirana sudska presuda" u slučaju "Monstrum". Manji protesti Albanaca održani su i ispred makedonske ambasade u Berlinu.

General Angelov zapretio

Veterani kosovske terorističke organizacije UČK poručili su da su "spremni da svim snagama pomognu braći u Makedoniji, da jednom zauvek zaustave represiju Slovena". Njima je odgovorio je general Stojanče Angelov rečima: "Ako treba, tu smo. Samo, ovoga puta neće biti kao 2001. Osetićete pravi gnev Makedonaca. Zato, na vreme neka se smire svi napaljeni albanski ekstremisti, jer rat i ubijanje nisu romantični".

2024 © - Vesti online