Sreda 09.07.2014.
16:04
Beta

Šest posada iz Srbije na Svetskom kupu u Lucernu

 

Svetski kup u Lucernu, od 11. do 13. jula, biće i izborna regata za sastav tima Srbije za Svetsko prvenstvo u Amsterdamu.

Za Srbiju će u Lucernu nastupiti dvojci bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić i Miloš Vasić, Nenad Beđik, kao i dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović. Takođe, učestvovaće i skif za lake veslače Miloš Stanojević i dva ženska skifa Iva Obradović i Ivana Filipović. Pored takmičara u timu Srbije će biti i članovi selektorske komisije Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić, trener reprezentacije Olkesandr Fedotov i generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

"Na osnovu rezultata u Švajcarskoj i učinka u dosadašnjem delu sezone odredićemo tim za najjači i najznačajniji veslački događaj u 2014. godini. Pred Lucern smo imali samo jednu dilemu, a to je koji veslači će, pored evropskih šampiona Bogičevića i Savića, činiti drugi dvojac bez kormilara. Na poslednjoj proveri pred Lucern, Vasić i Beđik su bili najbolji u konkurenciji još dva dvojca koji su činili Goran Jagar i Miljan Vuković, odnosno Nikola Stojić i Martin Mačković, pa su tako obezbedili svoje mesto u timu", rekao je Nebojša Ilić.

Na Svetskom kupu u Lucernu će učestvovati 746 veslača i veslačica iz 44 zemlje.

2024 © - Vesti online