Utorak 08.07.2014.
21:38
Vestionline

Verovali ili ne: BRAZIL - NEMAČKA 1:7! Silni "panceri" rasplakali "karioke"

Slavlje "pancera" posle gola Tomasa Milera
 

Kakva lekcija Nemaca. Brazil je na kolenima, u nokdaunu. Ko je čitao izveštaje sa susreta, a da nije gledao utakmicu, mislio je da je ovo bio 1. april. Ipak, nije šala, Nemačka je razbila Brazil i nanela mu najteži poraz u istoriji.

Od gola Tomasa Milera u 11. minutu, mašinerija Joakima Leva gospodarila je terenom u Belo Horizonteu. Šok posle primljenog gola držao je "karioke" do košmarnih šest minuta, kada su Klose, Toni Kros (dva puta) i Kedira, od 23. do 29. minutu četiti puta zatresli mrežu nemoćnog Žulija Sezara. Na stadionu je zavladao muk, brazilski navijači su bili u šoku, u suzama, a na stadionu "Mineiro" čula se samo pesma razdraganih Nemaca.

U drugom poluvremenu, Nemci su samo otaljavali posao. Da i drugih 45 minuta ne budu bez golova u mreži Sezara potrudio se rezervista Širle, koji je u 69. i 79. minutu matirao golmana "karioka", a utešni gol u 90. minutu delo je Oskara.

Osim neverovatne pobede, utakmica će ostati i upamćena po rekordu Miroslava Kloesa. Iskusni napadač je postigao 16. gol na SP i tako postao najefikasniji fudbaler u istoriji šampionata planete.

PROČITAJTE TOK MEČA:

90+2. minut - Kraj muka Brazilaca. Nemačka je u finalu SP.
90. minut - Ozil je promašio stopostotnu šansu. Na drugoj strani GOOOL Oskar za utehu.
85. minut - Brazilci više nemaju snage ni da napadnu Nemce.
79. minut - GOOOOL - Širle dodaje još malo soli na rane Brazilaca.

69. minut - GOOOOL - 6:0 za Nemačku. Strelac Širle, posle asistencije Lama.

67. minut - Brazilci nemoćni, Nemci samo otaljavaju posao.
59. minut - Miler je bio u šansi, ali je Sezar odbio loptu u korner.
54. minut - Paulinjo je bio u šansi, ali Nojer ne da ni utešni gol "kariokama".
53. minut - Opet je Oskar bio u šansi, ali je Nojer nonšalantno odbanio šut igraču Čelsija.
51. minut - Oskar je imao najbolju šansu za Brazil, ali je Nojer odbranio. "Karioke" angažovanije u nastavku, ali utakmice je rešena.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+1. minut - Brazilci ni da priprete Nojeru. Kraj prvog dela meča. Brazilci u suzama, istorijsko prvo poluvreme. Ko se nadao "petardi" u mreži Sezara.
42. minut - Pokušao je Oskar, ali je slabo to bilo.
40. minut - Brazil ne da ne može da dođe do gola Nojera, nego teško i do lopte da se dokopaju "karioke". Žargonski - razvaljivanje Brazila.
38. minut - Ozil šutira iznad gola.
37. minut - Nemci se ne zaustavljaju, hoće joooooš.
32. minut - Kros je imao priliku za 6:0. Šta je sa Brazilcima? Nemci hoće da ponize "karioke" na njihovom terenu.

29. minut - GOOOOL - Kedira za 5:0. Golovi kao na traci. Nemci se sprdaju sa domaćinom. Muk na stadionu, Brazilci ne znaju gde se nalaze. Nemci se poigravaju. Gol kao na trningu.

26. minut - GOOOOL - Kros za 4:0. Demoliran Brazil, šta se događa sa "kariokama"?

24. minut - GOOOOL - Toni Kros za 3:0. Brazil na kolenima. Sjajan šut sa ivice šesnaesterca.

23. minut - GOOOL - Miroslav Klose za 2:0. To je njegov 16. gol na SP i tako je ušao u istoriju kao najbolji strelac na šampionatima planete. Tomas Miler je imao priliku, Sezar je odbranio, ali je na pravom mestu bio iskusni lisac i povisio prednost.

21. minut - Klose se spetljao u dobroj prilici za šut. Nemci dominiraju.
17. minut - Marselo je teatralno pao u šesnaestercu "pancera". Ništa od penala, samo korner. Prve čarke na meču. Brazilci nervozni.
15. minut - Brazilci u šoku posle primeljenog gola. Nemci puni samopouzdanja.

11. minut - Prvi korner za Nemačku. Izvodi Kros. GOOOOL - Tomas Miler za vođstvo "pancera". Miler je kao duh bio sam u šesnaestercu posle kornera. Greška odbrane "karioka". Ovo je peti gol na šampionatu napadača Bajerna. Muk na tribinama.

9. minut - Bučna publika u Beklo Horizonteu negoduje zato što sudija Rodrigez nije pokazaoa žuti karton Mileru zbog povlačenja Marsela. Domaći navijači često skandiraju Nejmaru.
8. minut - Nemci opasno prete, ali Kedirin šut je izblokirao njegov saigrač Kros.
6. minut - Brazilci imaju veći posed lopte u svojim nogama na startu meča.
3. minut - Ofanziva Brazila. Pokušao je Marselo, ali pored gola.
2. minut - Prvi korner za Brazil. Boateng je otklonio opasnost.
1. minut - Utakmice je počela.

SASTAVI

BRAZIL: Sezar, Majkon, Luiz, Dante, Marselo, Gustavo, Fernandinjo (od 46. Paulinjo), Bernard, Oskar, Fred, Hulk (od 46. Ramirez).

NEMAČKA: Nojer, Lam, Boateng, Humels (od 46. Mertesaker), Kevedes, Kedira (od77. Draksler), Švajnštajger, Kros, Ozil, Klose (od 58. Širle), Miler.

2024 © - Vesti online