Sreda 09.07.2014.
09:15
E. V.

Sveti Stefan blokiran zbog Noleta

Potpuna histerija zbog venčanja Novaka Đokovića
 


Ali, to neće biti lako. Sveti Stefan je praktično blokiran, a nadgledaće se ne samo sa zemlje i iz vazduha, već će i čamci patrolirati kako bi se sprečili eventualni uljezi s mora. U želji da sačuva privatnost, porodica Đoković je angažovala brojno obezbeđenje, a pripomažu i crnogorski policajci. Kompletno osoblje - od šofera, sobarica i kelnera do kuvara potpisalo je poseban ugovor u kome jasno piše da je svako davanje informacija strogo zabranjeno. Osim toga, nikome od osoblja i gostiju nije dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona, kako neka fotka slučajno ne bi završila na društvenim mrežama. Razlog za ovakve neviđene mere obezbeđenja, bar kada je venčanje u pitanju, nije paranoja Đokovića, već činjenica da je Novak pravo na slike i detalje sa svadbe za 500.000 evra prodao britanskom časopisu "Helo", koji ima svoja izdanja u 24 zemlje sveta, pa i u Srbiji. Ugovor jasno precizira da ukoliko se bilo kakva slika pojavi u javnosti, pa i na društvenim mrežama pre izlaska časopisa, dogovor propada, a Nole ostaje bez novca koji će biti uplaćen u njegov humanitarni fond.

Pevači ćute

Za sebe i svoje goste Novak je zakupio svih 50 apartmana na Svetom Stefanu, a prvu bračnu noć mladi par provešće u vili 118 u kojoj noćenje košta 3.500 evra. Kako pišu beogradski mediji, izvesno je da će goste zabavljati Miroslav Ilić i Dejana Đekić, Milica Todorović i Miša Mijatović sa svojim orkestrom. Pevači su već u hotelu.


Ali, kako je nemoguće sakriti baš sve, neki detalji ipak su se pojavili u javnosti. Kako pišu beogradski mediji, Novak i Jelena venčaće se najverovatnije u manastiru Praskavica iznad Miločera, i to 12. jula na Petrovdan kada se završava petrovski post. Sam čin crkvenog venčanja obaviće verovatno mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, što i ne čudi s obzirom na to da je Nole poznat kao veliki dobrotvor koji već godinama pomaže crkve na Kosovu, u Srbiji i Crnoj Gori. U sastavu manastira su četiri crkve, a samo venčanje u krugu najbližih biće u crkvi Svetog Nikole koja je stara 600 godina.

Devet godina ljubavi

Ljubavna romansa Novaka i Jelene započela je pre skoro devet godina. On mlad, ambiciozan teniser sa jasnom vizijom i željom da bude najbolji na svetu i ona, devojka rođena i odrasla u centru Beograda, upoznali su se preko zajedničkih prijatelja. Dok je ona studirala na univerzitetu u Milanu, Nole je nizao sportske uspehe osvajajući turnir za turnirom. Slava i novac ga nisu poneli, pa je ostao sa Jelenom, koja je bila uz njega kad niko nije ni slutio da će postati to što je danas - dvostruki pobednik Vimbldona i najbolji teniser sveta. Par se verio krajem septembra u Francuskoj, a početkom godine Jelena je ostala u drugom stanju, pa će za tri meseca postati i roditelji.


Što se tiče svadbe, koja će trajati dva dana, mediji bruje da će biti glamurozna, pa neće izostati detalji kao što su zlatne stolice, maslinove grančice, obilje prvoklasne hrane i pića, baldahini na Kraljičinoj plaži (gde će ih venčati matičar) i šatori koji će goste štititi od radoznalih očiju i obezbediti privatnost mladencima. Nole i Jelena do Svetog Stefana doći će jahtom iz Tivta gde je u marini Porte Negro usidrena luksuzna jahta Dijana koja pripada porodici Đoković. Ipak, svadbi poznatog para najviše se raduju meštani okolnih mesta i nadaju se da će dolazak gostiju iz inostranstva ponovo pokrenuti turizam na Svetom Stefanu, nekada najpopularnijem odmaralištu za bogate koje već godinama kuburi sa turistima.

2024 © - Vesti online