Sreda 09.07.2014.
08:00
Lepota i zdravlje

Ofarbajte kosu kafom ili cimetom

Koristite prirodna sredstva za farbanje kose
 

Brinetama vrhove posvetljuje limun i kamilica
Ako je vaša prirodna boja kose smeđa, koja je nešto svetlija na vrhovima, istaknite sjaj i prelaze pramenovima koje ćete posvetliti čajem od kamilice. S ičan efekat dobićete i isceđenim sokom od limuna koji ćete naneti na vrhove, a sunce će pojačati efekat posvetljivanja.


Žalfija za čokoladno smeđu boju
Smeđu boju kose možete pojačati ili joj dati čokoladnu nijansu ča em od sušenog bilja pripremljenim od 1/4 šolje žalfije, 1/4 lišća ruzmarina, 1/4 lišća koprive na 2 ,5 šolje vode. Bilje treba kuvati u vodi oko 30 minuta na laganoj vatri, potom procediti i ohladiti. Rastvor koristite za ispiranje kose nakon šamponiranja ili je možete staviti u aspršivač i njime povremeno špricati kosu.


Čaj od nevena i hibiskusa za crvenu

Ako ste prirodna crvenokosa i hteli biste pojačati tu nijansu , ili ako je vaša kosa smeđe ili plave boje no hteli biste dobiti bakreni sjaj, napravite čaj od dve šolje vode, 1/2 šolje latica nevena te dve kašike latica hibiskusa. Čaj treba kuvati na laganoj vatr i oko pola sata, procediti i ohladiti. Nakon šamponiranja kosa se ispere čajem, a poželjno ju je suš iti na suncu. Što se češće ponavlja postupak, bakrene nijanse će biti izraženije.


Crni čaj ili kafa za tamne nijanse

Potamnjivanje kose i za pet nijansi je moguće ako budete dovoljno uporni. Sve što treba da napravite je da skuvate nekoliko šolja jake crne kafe ili crnog čaja, o hladite i potom time isperete već opranu kosu. Potom na kosu stavite foliju i ostavite tako oko pola sata, a zatim isperite običnom mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta nedeljno dok ne dobijete nijansu koju priželjkujete.

2021 © - Vesti online