Utorak 08.07.2014.
17:28
Beta

Kurti: Opozicija se približava stavovima Samoopredeljenja

Zalažu se za prekid dijaloga sa Beogradom: Aljbin Kurti
 

Samoopredeljenje je ranije najavilo da bi podržalo vladu Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) i Inicijative Kosovo (IK) ako prihvate nekoliko uslova, među kojima je i prekid dijaloga sa Srbijom.

"Imamo približavnja što se tiče uslova za razgovore sa Srbijom, pošto smo mi u principu za razgovore, ali ne za razgovore bez principa, kako ih je do sada vodio premijer Hašim Tači", izjavio je Kurti koji je bio domaćin Isi Mustafi (DSK), Ramušu Haradinaju (AZBK) i Fatmiru Ljimaju (IK).

Samoopredeljenje se do sada zalagalo za prekid razgovora sa Beogradom i obustavu primene sporazuma koji su potpisali premijeri Tači i Ivica Dačić.

Kurti je takođe rekao da su na sastanku razgovarali o koracima koje će sadašnja opozicija preduzeti tokom konstitutivne sednice Skupštine Kosova zakazane za 17. jul.

Predsednik Samoopredeljenja je rekao da će posle današjeg do konstituisanja Skupštine uslediti sastanci sa stručnjacima iz svojih stranaka radi izrade zajedničkog programa i nastupa.

2024 © - Vesti online