Utorak 08.07.2014.
01:29
mondo.rs, banjalukalive.com

Brada za Ginisa: Ne brije se od Vidovdana 1988.

Bradu pušta 26 godina, i to iz poštovanja prema Srbima koji su stradali u Boju na Kosovu i Prvom svetskom ratu: Milutin Vulić
 

Bradu pušta tačno 26 godina i brižljivo čuva oko struka. Retki su imali priliku da vide njegovu celu bradu. Prestao je da se brije oko Vidovdana 1988. iz poštovanja prema Srbima stradalim u Boju na Kosovu i Prvom svetskom ratu.

"Htio sam da na svoj način dam doprinos danima kada se najviše lila krv i suze. Nije mi cilj da je skrivam, ali nije mi cilj i da nekoga iritiram. Cilj mi je kao, što sam rekao, da iskažem svoje poštovanje prema srpskom narodu", kaže Milutin.

Bradu, posvećenu precima i obojenu protokom godina od tamne do sede nijanse, redovno pere.

"To je sastavni dio higijene, a ponekad je koristim da operem leđa", dodaje Milutin.

Milutin još dodaje da ga nikada niko nije vukao za bradu, i da više niko neće. Ipak će morati, jer kad komisija za rekorde čuje za Milutina, eto njih u Omarsku. Sarvan Sin iz Kanade bio je rekorder sa bradom dugom 2,495 metara do našeg merenja. A kod Milutina....

Milutin kaže: "Pa negde oko 250 centimetara ovako upletena. Kad bi je raspleo verovatno bi bila i 450. Moram je namotati dva kruga oko struka da mi ne bi smetalo".

Do Milutina, koji se do sada nije pojavljivao u medijima, RTRS je došao zahvaljujući posredniku. Njegoslav Tadić i Milutin upoznali su se na putovanju 1992. godine.

Milutin je tada imao malu bradu. Pri ponovnom susretu pre nekoliko meseci, promena je bila drastična, prenosi portakl Banjaluka Live.

2024 © - Vesti online